Forum Perfekcyjna Pani Domu Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Penne, tuńczyk i chili Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Maddy
Prawa Ręka Admina
Prawa Ręka Admina


Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 522 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy

PostWysłany: Czw 16:01, 11 Cze 2009 Powrót do góry

Przepis pochodzi z dodatku do "Gazety Wyborczej" (Nowa Kuchnia Polska, zeszyt nr 8 - Spotkanie nieoczekiwane pod red. Anny Wrońskiej, str. 90.

Składniki:
40 dag makaronu penne (rurki),
oliwa,
5 dag anchois,
2 posiekane ząbki czosnku,
ew. 1 papryczka chili (oczyszczona z nasion i posiekana),
20 dag tuńczyka w oliwie (waga po odsączeniu),
pęczek natki.

Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem odrobiny oliwy. W czasie jego gotowania przygotować sos tuńczykowy: na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy (można dodać odrobinę oliwy z anchois), wrzucić posiekane anchois, chili i czosnek, smażyć na małym ogniu trzy minuty. Dodać osączonego tuńczyka, lekko rozdrobnionego widelcem, przyprawić pieprzem. Osączyć makaron, wymieszać z sosem i posiekaną natką. Posypać grubo mielonym pieprzem.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)