Forum Perfekcyjna Pani Domu Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Fasolka po bretońsku Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
mdobra1
Świeżo upieczona Pani Domu
Świeżo upieczona Pani Domu


Dołączył: 31 Lip 2007
Posty: 113 Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Sob 15:50, 04 Paź 2008 Powrót do góry

1/2 kg fasoli - średniej do grubej - jak kto lubi
kiełbasa cienka, podwawelska, najlepiej niezbyt aromatyczna
cebula
koncentrat pomidorowy
Fasolę namoczyć przynajmniej 4 godziny przed gotowaniem. Ugotować w tej samej wodzie z odrobiną cząbru. Cebulkę pokroić, udusić, dodać kiełbasę pokrojoną w kostke wielkości fasolki, wlać koncentrat pomidorowy (ja używam Pudliszkowego z czosnkiem) z odrobina wody. Gdy fasolka bedzie miękka wlać sos z kiełbasą, pogotować chwilę, dosmaczyć solą, cukrem (kilka kryształków-żeby złamać kwaśność koncentratu), cząbrem. Wyłączyć palnik i zostawić na kwadrans, żeby sie przegryzła, ale i tak najlepsza jest na drugi dzień.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)